Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Συμμετοχή σε διαγωνισμό


Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κ. Νικολέτας Τσόχα, συμμετείχαν στο Διεθνή Διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ιαπωνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών IE-NO HIKARI με θέμα "Φύση, αγροτική ζωή και περιβάλλον".

Oι εργασίες συνεχίζονται.




Τις δυο τελευταίες μέρες παρατηρείται μια αυξημένη οικοδομική δραστηριότητα στο παλιό διδακτήριο. Έχουν ξηλωθεί  όλα τα κουφώματα, και ένα τμήμα της σκεπής έχει καλυφθεί με ξύλα. .

 Παρατηρώντας την παλιά οροφή διαπιστώνει κανείς την αξιοσύνη και εφευρετικότητα των παλιών μαστόρων.
Βρισκόμαστε σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους μηχανικούς της Περιφέρειας για  να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες και σωστότερες παρεμβάσεις στο διδακτήριο.   

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Formula 2 ………….. χωρίς αυτοκίνητο


Στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, η ομάδα στίβου του Απόλλων Αρναίας, διοργάνωσε αγώνες ταχύτητας χωρίς αυτοκίνητο, για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 στον αύλειο χώρο του Άλσους της Αγίας Παρασκευής της Αρναίας. Περισσότερα από 120 παιδιά από τα σχολεία της περιοχής συμμετείχαν στη γιορτή, που πραγματοποιείται για δεύτερη  φορά στη Χαλκιδική με μεγάλη επιτυχία.

Φρουφρου κι ... ονόματα


Υπουργείο Αθλητισμού  Παιδείας & Θρησκευμάτων

Υπουργείο Αθλητισμού Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων

Υπουργείο  Παιδείας Δια βίου Μάθησης  & Θρησκευμάτων

Υπουργείο  Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων

Υπουργείο Έρευνας  Παιδείας & Θρησκευμάτων

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που απέκτησε το πολύπαθο υπουργείο μας τα τελευταία έξι χρόνια. Κάθε οκτάμηνο περίπου είχαμε και νέα βαφτίσια. Άλλαζε ο υπουργός και το πρώτο που έκανε ήταν ν’ αλλάξει τον τίτλο του υπουργείου του. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές ήταν το μόνο που κατάφερνε να πραγματοποιήσει από τις βαρύγδουπες εξαγγελίες του.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Στανός: 3ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών (23-9-2015)

Στιγμιότυπα από το 3o  Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που πραγματοποιήθηκε στις 23-9-2015 στον Στανό Χαλκιδικής από τον Σύλλογο Γυναικών Στανού σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο. Στο φετινό φεστιβάλ συμμετείχαν χορευτικά από την Πολωνία, τη Σερβία , την Ουκρανία και την Ελλάδα.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών - Ελλάδα


Στην εκδήλωση του φεστιβάλ συμμετείχε το χορευτικό συγκρότημα του Στανού αποτελούμενο από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου. Στο τέλος της εκδήλωσης όλα τα χορευτικά μαζί χόρεψαν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών - Πολωνία



Το  πολωνικό χορευτικό συγκρότημα αποτελούνταν από ενήλικες χορευτές και είχε φέρει μαζί του την ορχήστρα του.

3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών- Σερβία

Το χορευτικό συγκρότημα της Σερβίας ήταν από μαθητές δημοτικού σχολείου και παρουσίασε τρεις χορούς που οι ρυθμοί έμοιαζαν με παρόμοιους δικούς μας.

3o Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών - Ουκρανία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, το 3o Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών. 

Formula 2

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:00 θα διεξαχθεί στο άλσος της Αγίας Παρασκευής (Αρναία) η Formula 2 .... χωρίς αυτοκίνητο. Είναι μια εκδήλωση  που στόχο έχει τη διασκέδαση των παιδιών μέσα από τον αθλητισμό. Όπως και πέρσι, ελπίζουμε πως θα συμμετάσχουν  πολλοί μαθητές του σχολείου μας .

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΕΚΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Σας ενημερώνουμε ότι ορισμένες οικογένειες που έχουν παιδιά στο σχολείο, μπορούν να λάβουν οικονομική ενίσχυση από  το κράτος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν δηλώσει οικογενειακό εισόδημα (οικ. Έτος 2014) ως 3.000€. Περισσότερες πληροφορίες στο Δ/ντή του σχολείου.

 
Όπως τα είχαμε προβλέψει έγιναν! Έπειτα από ένα μήνα καλοκαιρίας και μόλις άρχισε να βρέχει, άρχισαν και οι εργασίες στη σκεπή του σχολείου. Φυσικά μόλις ανέβηκαν στην σκεπή οι εργάτες, κατέβηκαν, γιατί δεν μπορούσαν  να δουλέψουν. Το σχολείο γέμισε νερά και ο κίνδυνος να γκρεμιστεί η οροφή είναι μεγάλος. Δυστυχώς αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο για τα δημόσια έργα. Οι δρόμοι για παράδειγμα επιδιορθώνονται ή στην αιχμή της τουριστικής κίνησης (με συνέπεια την ταλαιπωρία χιλιάδων επισκεπτών) ή μέσα στο χειμώνα όταν θα βρέχει ή θα χιονίζει.
Τρία μνημόνια μας επέβαλλαν, τις συνήθειες μας όμως δεν κατάφεραν να μας αλλάξουν.

3o Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών



Αύριο Τετάρτη στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή συγκροτημάτων από τη Σερβία, την Πολωνία την Ουκρανία και την Ελλάδα. Στο φεστιβάλ θα συμμετέχει και το χορευτικό του Στανού, που αποτελείται και από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Συμμετοχή σε αθλητικές ομάδες

Ο Μ.Ο Απόλλων  Αρναίας  σε συνεργασία με γυμναστές- προπονητές διοργανώνει  αθλητικά τμήματα στίβου, καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ)  και βόλεϊ  με τη συμμετοχή μαθητών των δημοτικών σχολείων της περιοχής. Περισσότερες πληροφορίες θα λάβετε από τις ανακοινώσεις που έχουν αναρτηθεί στην είσοδο του σχολείου.

Λειτουργία σχολείου

Την Παρασκευή, 18 και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015, το σχολείο δεν θα λειτουργήσει λόγω των εθνικών εκλογών.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Περίφραξη ασφαλείας

Έπειτα από πολλές ενέργειες και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ο εργολάβος άρχισε να τοποθετεί μια πρόχειρη περίφραξη ασφαλείας, γύρω από το χώρο εργασιών. Βέβαια η περίφραξη αυτή θα πρέπει να ενισχυθεί  (να τοποθετηθεί  επειγόντωςμέσα στο Σαββατοκύριακο) με πλαστικό δικτυωτό πλέγμα για να παρέχει μια σχετική ασφάλεια για τους μαθητές.

Αγιασμός σχολείου

 
Αύριο Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 στις 09:00 θα τελεστεί ο αγιασμός, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους  και ένα πρόχειρο πρόγραμμα. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σας εύχονται:
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Εργασίες στο σχολείο

  Οι εργασίες στο σχολείο συνεχίζονται, δυστυχώς όμως με πολύ αργούς ρυθμούς. Το περιμετρικό τοιχείο αντιστήριξης κατασκευάστηκε και ο χώρος μπαζώθηκε. Όμως ακόμα η αποχέτευση και η διευθέτηση των όμβριων υδάτων δεν έχει αποκατασταθεί.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Διαγωνισμός επιστήμης του διαστήματος Odysseus II

Για μαθητές και φοιτητές 7 έως 22 ετών
από όλη την Ευρώπη με βραβεία μεγάλης αξίας, ευκαιρίες για ταξίδια και μαθητεία.
 

Ο διαγωνισμός Odysseus II ξεκίνησε την 1/9/2015 και αφορά στην επιστήμη του διαστήματος, συνδυάζοντας την επιστημονική μάθηση και τη βιωματική εμπειρία. Η συμμετοχή απευθύνεται σε μαθητές και φοιτητές από 7 έως 22 ετών με στόχο την προσέλκυση νέων με ερευνητικό πνεύμα και ενδιαφέρον για την επιστήμη.

Ο διαγωνισμός αυτός προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους να διευρύνουν τους ορίζοντες της γνώσης τους, ανακαλύπτοντας απαντήσεις που αφορούν θέματα όπως δορυφόροι και διαστημόπλοια, μέχρι αστροβιολογία και διαπλανητικά ταξίδια.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Εργασίες στο διδακτήριο


 Συνεχίζονται με σχετικά γρήγορο ρυθμό οι εργασίες στο παλαιό διδακτήριο. Αύριο θα ριχτεί τσιμέντο στο τοιχίο αντιστήριξης και στη συνέχεια θα αρχίσει να κατασκευάζεται η σκεπή. Αν υπήρχαν περισσότεροι εργάτες, πιστεύουμε πως η σκεπή θα ήταν έτοιμη πριν τον αγιασμό του σχολείου.

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς.

 Άρχισε σήμερα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μέχρι τις 10 Σεπτέμβρη τα σχολεία ανοίγουν μόνο  με την παρουσία των εκπαιδευτικών. Στις 11/9 θα γίνει ο αγιασμός, θα μοιραστούν βιβλία και ένα πρόχειρο πρόγραμμα στους μαθητές και από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θ΄ αρχίσουν τα μαθήματα.