Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Αρναίας

 



Σήμερα (17/10/24) οι μαθητές του σχολείου με τους εκπαιδευτικούς επισκέφτηκαν το Περιβαλλοντικό Κέντρο της Αρναίας για να υλοποιήσουν το πρόγραμμα: "Μες στα στενά σοκάκια". . Στην αρχή  ενημερώθηκαν μέσα από μια παρουσίαση για τον παραδοσιακό οικισμό της Αρναίας,  την ιστορία του και την αρχιτεκτονική των κτηρίων της . 


  Στη συνέχεια  περπάτησαν στα καλντερίμια της Αρναίας και καταλήξαν  στο Λαογραφικό Μουσείο.


Μετά την ξενάγηση επισκέφτηκαν το Μουσείο Υφαντικής Τέχνης .






Το πρόγραμμα τελείωσε με  την ξενάγηση στον Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Ανθοέκθεση από το Σύλλογο Γονέων

 


Οδηγίες για την επίσκεψη στο ΚΠΕ Αρναίας

 

 

·         Την Πέμπτη, 17/10/24 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη των μαθητών στο Π.Κ. Αρναίας, για να υλοποιήσουν οι μαθητές  όλων των τάξεων  το πρόγραμμα : « Μες στα στενά σοκάκια »

·         Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί με μισθωμένο λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Ώρα αναχώρησης, από την πλατεία του χωριού, στις 08:45 και επιστροφή περίπου στις 13:00. Τα έξοδα του λεωφορείου θα πληρωθούν από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου.

·         Οι μαθητές θα έρθουν κανονικά στο σχολείο (με τσάντες και προετοιμασμένοι για τα μαθήματά τους) Θα έχουν σε ένα σακίδιο κολατσιό (διπλό) και νερό .Θα φορούν  κατάλληλα ρούχα και παπούτσια. Κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται.

·         Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η επίσκεψη δε θα πραγματοποιηθεί και θα γίνουν τα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος.

Αν κάποιος μαθητής είναι άρρωστος την προηγούμενη μέρα της εκδρομής είναι προτιμότερο να μη συμμετάσχει

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Εορτασμός Μακεδονικού Αγώνα

 


  Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας εκδήλωση για να  να ενημερωθούν οι μαθητές-τριες για  τον Μακεδονικό Αγώνα, τους ήρωές του και  τη σημασία που είχε για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε  τους Χαλκιδικιώτες Μακεδονομάχους, τον αγώνα τους,   καθώς και  στον τρόπο που απελευθερώθηκε η Χαλκιδική . 

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024