Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Χειμώνιασε

Από την Παρασκευή ο καιρός άρχισε ν' αλλάζει. Το κρύο έγινε τσουχτερό και άρχισε να φυσά παγωμένος βοριάς. Το Σαββατοκύριακο  η θερμοκρασία έπεσε και κάτω από μηδέν. Μαζί με την αλλαγή του καιρού ήρθαν και τα πρώτα σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη θέρμανση. Τα σχολεία στο Δήμο  δεν έχουν καθόλου πετρέλαιο ή ελάχιστο. Μάλιστα πολλά σχολεία ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα ,παρέμειναν κλειστά λόγω απουσίας θέρμανσης.
Από τον Ιούνιο ως σήμερα η σχολική κοινότητα (αντικατέστησε την πρώην Ενιαία Σχολική Επιτροπή) επιχορηγήθηκε με το ποσό των 2.000€, αν και είχε επιστρέψει 3.700€. Η επιχορήγηση στο Δήμο (από το ΥΠΕΠΘ) για τα σχολεία μειώθηκε κατά 50%. Το πετρέλαιο αυξήθηκε και η τιμή του πλησιάζει σήμερα στο χωριό το 1€/λίτρο. Τα βιβλία στα σχολεία δεν έχουν έρθει και τα φωτοτυπικά έχουν πάρει φωτιά. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα τα φέρει ο Αϊ Βασίλης στα παιδιά την Πρωτοχρονιά.Τα χρέη των σχολείων σε τρίτους ( υλικά καθαριότητας, γραφική ύλη, πετρέλαιο θέρμανσης, ΟΤΕ, ΔΕΗ)ξεπερνούν την επιχορήγηση που έχει σταλεί στο Δήμο μας.
Καλός λοιπόν ο χειμώνας, αλλά δυστυχώς αυξάνει τα ήδη οξυμένα προβλήματα των σχολείων.
Υ.Γ. Η λαθραία υλοτομία στο νομό μας έχει αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό. Τα δάση μας δυστυχώς  θα  είναι τα πρώτα που θα υποστούν τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου