Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Σχολικοί αγώνες

Πριν δυο χρόνια πραγματοποιήθηκαν για τελευταία φορά σχολικοί αγώνες στίβου σε επίπεδο νομού, με τη συμμετοχή μαθητών από τα περισσότερα σχολεία της Χαλκιδικής.Οι σχολικοί αγώνες αν και ήταν ανταγωνιστικοί, αποτελούσαν όμως  τη χαρά των παιδιών ιδίως αυτών με χαμηλότερες  επιδόσεις στα μαθήματα..  Η  απόφαση για τους σχολικούς αγώνες έβγαινε μέσα Δεκεμβρίου και οι αγώνες διοργανώνονταν στον Πολύγυρο στα μέσα Μαΐου. Σήμερα πήραμε μια εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία, ως την άλλη Δευτέρα θα πρέπει να :
  • Κάνουμε εσωτερικούς αγώνες, για να επιλέξουμε τους μαθητές, που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας.
  • Να επιτρέψουν οι γονείς των παιδιών με υπεύθυνες δηλώσεις να συμμετάσχουν στους αγώνες.
  • Να εξεταστούν οι μαθητές από γιατρούς.(με ευθύνη των γονέων τους)
  • Να εκδοθούν μαθητικές ταυτότητες.
  • Να κλείσουμε λεωφορεία
  • Να δίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή μεταβίβαση των μαθητών(πρακτικό έγκρισης εκδρομής, έλεγχος τροχαίας, κ.α.)
  • Να δοθεί άδεια από την υπηρεσία για τη μετακίνηση των μαθητών.
Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι κάποιος τα καταφέρει όλα αυτά θα πρέπει να βρει τρόπο (πάλι οι γονείς την πληρώνουν) να πληρώσει το λεωφορείο για την μετακίνηση, αφού ως γνωστόν χρήματα ΔΕΝ υπάρχουν. Το καλύτερο όμως είναι το τελευταίο. Φέτος οι αγώνες θα είναι μικτοί (αγόρια και κορίτσια συμμετέχουν μαζί, παγκόσμια πρωτοτυπία) δεν θα έχουν ....... ανταγωνισμό, μιας και θα είναι μόνο μια γιορτή αθλητισμού, όπου μόνο η συμμετοχή μετράει. Δεν θα δοθούν μετάλλια (μάλλον γιατί κοστίζουν) παρά αναμνηστικά διπλώματα. Δηλαδή θα πάνε στον Πολύγυρο μαθητές θα κάνουν τέσσερα αγωνίσματα, και θα φύγουν. Καλύτερα λοιπόν να κάνουμε αγώνες, ανταγωνιστικούς, στο γήπεδο του χωριού. Και τα παιδιά θα ευχαριστηθούν περισσότερο και θα μας στοιχίσουν πολύ λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου