Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός

O ΛΥΣΙΑΣ είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Γενικών Γνώσεων μέσω Internet,ο οποίος οργανώνεται για 17η συνεχή χρονιά. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού και οι μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις στη χρήση των υπολογιστών.

Ο ΛΥΣΙΑΣ θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, την αρχική και την τελική, για όσους προκριθούν.

Η αρχική φάση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, από 1 έως 31 Μαρτίου (ώρες: από 00:00της 01/03 έως 23:59 της 31/03).

Η τελική φάση θα διεξαχθεί το Σάββατο, 20 Απριλίου σε καθορισμένα εξεταστικά κέντρα, τα οποία ανακοινώνονται στο δικτυακό τόπο του ΛΥΣΙΑ: www.lysias.gr.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η πρόσβαση στο Internet.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η δημιουργία προσωπικής ταυτότητας με εγγραφή, η οποία περιλαμβάνει όνομα χρήστη (ταυτότητα) και μυστικό κωδικό(password), μοναδικά για κάθε χρήστη.

Για περισσότερες πληροφορίες, όπως και για την εγγραφή συμμετοχής καθώς και για την εξοικείωση με τους κανόνες του διαγωνισμού (υπάρχει δοκιμαστικό test), μπορείτε ν’ανατρέξετε στο δικτυακό τόπο του ΛΥΣΙΑ ή να επικοινωνήσετε με το Δ/ντή του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου