Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Έκλειψη ηλίου

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μερική έκλειψη ηλίου που ήταν ορατή από τη χώρα μας . Παρά τον άστατο καιρό που επικρατούσε σε όλη τη διάρκεια του φαινομένου, οι μαθητές όλων των τάξεων μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν. Έτσι με τη βοήθεια ενός καθρέφτη παρατήρησαν το είδωλο του ήλιου σταδιακά να μικραίνει και να μοιάζει με μισοφέγγαρο. Είχε προηγηθεί ενημέρωση των
μαθητών για τον τρόπο που δημιουργείται αυτό   το σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο. Το Υπουργείο Παιδείας με έκτακτη εγκύκλιο του κάλεσε τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμα της 20ης Μαρτίου, προκειμένου όλοι οι μαθητές να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καθ' όλη τη διάρκεια της έκλειψης Ηλίου (10.30-13.00).  Αντιθέτως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες προέτρεπαν τους εκπαιδευτικούς να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμά τους για να παρακολουθήσουν το σπάνιο φαινόμενο οι μαθητές, λαμβάνοντας φυσικά τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας για τα παιδιά.
Έτσι το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από video και φωτογραφίες από σχολεία που παρακολούθησαν την έκλειψη ηλίου. Η επόμενη μερική (ίσως και δακτυλιοειδής) έκλειψη που θα είναι ορατή από τη χώρα μας θα είναι στις  21 Ιουνίου 2020, αλλά με μικρότερη κάλυψη του ηλιακού δίσκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου