Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση για το σύνδρομο down

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας και συγκεκριμένα στους μαθητές της ΣΤ΄τάξης ενημέρωση για το σύνδρομο Down. Η ενημέρωση έγινε από την εκπαιδευτικό ειδικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Ανθή Κακουλίδου με αφορμή τον εoρτασμό της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με σύνδρομο Down (21/3).


Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down.
Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική κατάσταση, που οφείλεται στο επιπλέον χρωμόσωμα που εμφανίζεται στο 21ο ζευγάρι, εξ ου και η ταξινόμησή του ως Τρισωμία 21. ί.
Τα παιδιά με σύνδρομο Down με την κατάλληλη εκπαίδευση και τη συνεργασία γονιών και δασκάλων, μπορούν να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας.
Ως Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε η 21η Μαρτίου κάθε χρόνο, από τα αριθμητικά δεδομένα που συνθέτουν το σύνδρομο (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος=3.21).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου