Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Επιστολή Aνθρωπιστικού Οργανισμού Kids Save Lives - Τα παιδιά σώζουν ζωές


Αγαπητοί φίλοι.

Εκατοντάδες επείγουσες καταστάσεις για την ανθρώπινη ζωή λαμβάνουν μέρος στην Ελλάδα καθημερινά, ενώ παράλληλα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού γνωρίζει πως να τις αντιμετωπίζει.

Εκεί στοχεύει ο ανθρωπιστικός Οργανισμός Kids Save Lives με τις δράσεις του, στο να συσπειρώνει, ενθαρρύνει  και κινητοποιεί ανθρώπινο δυναμικό, εστιάζοντας στην εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας στα εξής  :


·        Aναζωογόνηση

·        Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για την ζωή καταστάσεις

·         Πρόληψη από παιδικούς και εφηβικούς τραυματισμούς

·         Χρήση και διάδοση  αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AEDs) σε σχολεία και δημόσιους χώρους
Ο οργανισμός υποστηρίζεται από εθελοντές οι οποίοι είναι κυρίως Υγειονομικοί, εκπαιδευτές Διεθνών Εκπαιδευτικών και Επιστημονικών Οργανισμών Υγείας όπως το European Resuscitation Council και το National Association of Emergency Medical Technicians, μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και απλοί πολίτες.

                    
                        


        Μέσα από την δράση μας, επιχειρούμε επίσης να πολλαπλασιάσουμε τους απινιδωτές στα Ελληνικά σχολεία και σε κάθε δημόσιο χώρο. Σε πολλά από τα χωριά που διαθέτουν απινιδωτές, δημιουργήσαμε ομάδες ανανηπτών από 10 έως 70 πιστοποιημένους πολίτες (Αρναία, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Βαρβάρα Στανό κοκ).
Είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο τους, μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια, μέσω επαγγελματιών Διασωστών του ΕΚΑΒ. Για να κερδίσουν χρόνο, επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω μαζικών μηνυμάτων, μια πρωτοπόρα για την Ελλάδα κίνηση.
Ήδη Έλληνες πολίτες και ξένοι τουρίστες ευεργετήθηκαν και επέστρεψαν στην ζωή χάρη στο δίκτυο ανανηπτών – απινιδωτών του
Kids Save Lives, μετά από καρδιακή ανακοπή που υπέστησαν.
 





Ακολουθώντας πιστά την προτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και τεσσάρων άλλων Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργανισμών Υγείας όπως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), η Διεθνής Επιτροπή Αναζωογόνησης (ILCOR), η EUPSF και η WFSA, συνεχίζουμε την εξαετή προσπάθεια μας στην εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας στην αναζωογόνηση ανακοινώνοντας την έναρξη 3 εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ανθρωπιστικού μας Οργανισμού :

      1.   2ωρα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε μαθητές 10-12 ετών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
    
      2.   4ωρα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

      3.   
Mass Τraining Εvents, που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν   τους Έλληνες πολίτες  μέσω μαζικών εκπαιδεύσεων σε εξωτερικούς χώρους, πλατείες, κλειστά γυμναστήρια,  εμπορικά κέντρα και άλλα.


Μία τέτοια μαζική εκπαίδευση σχεδιάζουμε στην Αρναία Χαλκιδικής  σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας στις 18 Οκτωβρίου 2016, συμμετέχοντας στην εξαιρετική πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης  με σκοπό την καταγραφή Παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες της ταυτόχρονης εκπαίδευσης εκατομμυρίων μαθητών στην αναζωογόνηση σε ολόκληρο τον κόσμο.


 





Επιλέξαμε την Αρναία, επειδή αυτός ο τόπος είναι πρότυπο για την υπόλοιπη Ελλάδα.
:: δεκάδες μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί είναι εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι από το
ERC
:: διαθέτει ήδη 2 Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (
AEDs) σε σχολεία και δημόσιους χώρους
:: 4 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου  είναι ήδη
Instructors του ERC, στην ηλικία των 15-17 ετών


Σχετικές επισημάνσεις
Τόπος εκπαίδευσης :  Κλειστό Γυμναστήριο Αρναίας
Ώρα/ Ημερομηνία  : 09:30 – 13:30μμ, 18 Οκτωβρίου 2016
Εκπαιδευόμενοι :  Μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μεγαλύτεροι των 9 ετών (Τρίτη Τάξη- Έκτη τάξη), μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο – Λύκειο), γονείς και εκπαιδευτικοί

Σας παρακαλούμε να κάνετε δεκτό το αίτημα του Ανθρωπιστικού Οργανισμού
KIDS SAVE LIVES - Tα παιδιά σώζουν ζωές,  με σκοπό να δώσετε την ευκαιρία στην εκπαίδευση των μαθητών της Βόρειας Χαλκιδικής στην αναζωογόνηση και την ταυτόχρονη συμμετοχή τους στην καταγραφή ενός Παγκόσμιου ρεκόρ που θα εμπνεύσει εκατομμύρια Έλληνες.

Υπεύθυνος της διοργάνωσης ανέλαβε ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής , εκπαιδευτής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) και ιδρυτικό μέλος του ανθρωπιστικού μας οργανισμού, κος Αναστάσης Σαμαράς.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6942678209



Για περαιτέρω πληροφορίες και δράσεις μας μπορείτε να μπείτε στο site

του Οργανισμού.


Κids Save Lives Τα παιδιά σώζουν ζωές
   Ανθρωπιστικός Οργανισμός, Έδρα Αρναία Χαλκιδικής






                                               
 
    
 
   
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου