Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Απολογισμός τριμήνου

Σήμερα κλείνει ένα τρίμηνο από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και κάνουμε τον πρώτο απολογισμό μας.
  1. Προσωπικό
   Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλοι οι δάσκαλοι, οι καθηγήτριες ξένων γλωσσών και ο καθηγητής πληροφορικής είχαν τοποθετηθεί στο σχολείο. 
 Περιμέναμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ( ως δυο εβδομάδες) θα είχαν έρθει και οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων,  για να λειτουργήσουν κανονικά και τα ολοήμερα τμήματα. Δυστυχώς έπειτα από ένα μήνα τοποθετήθηκε μόνο καθηγήτρια θεατρικής αγωγής και αρχές Νοέμβρη ο καθηγητής μουσικής ( τέσσερις ώρες την εβδομάδα αντί έξι). Έτσι από αρχές Νοέμβρη άρχισαν να λειτουργούν τα δυο τμήματα του ολοημέρου μόνο δύο μέρες την εβδομάδα.
Για να λειτουργήσει όλες τις μέρες της εβδομάδας θα πρέπει να τοποθετηθεί καθηγήτρια τεχνικών (8 ώρες την εβδομάδα) και ο μουσικός να διδάσκει σε όλες τις τάξεις.
Πρόβλημα υπάρχει και με τις συχνές αλλαγές των εκπ/κών. Φέτος τρεις καθηγήτριες αγγλικών δίδαξαν το πρώτο τρίμηνο στο σχολείο μας. Ελπίζουμε να μην έχουμε και τέταρτη.

2. Εκδηλώσεις

·         Πραγματοποιήθηκε στο πέτρινο διδακτήριο γιορτή να τιμηθεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

·         Την πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη έγιναν εκδηλώσεις στο σχολείο για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

·         Έγινε ενημέρωση στους μαθητές για τη λύσσα και μέσω του blog ενημερώθηκαν όλοι για τις ημερομηνίες ρίψεων εναερίως δολωμάτων – εμβολίων κατά της λύσσας.

·         Έγινε προβολή και ομιλία για τον Μακεδονικό αγώνα και την απελευθέρωση της Χαλκιδικής

·         Πραγματοποιήθηκε στο πέτρινο διδακτήριο γιορτή να τιμηθεί η επέτειος της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου το 1973.

3. Διδακτικές επισκέψεις.

Όλοι οι μαθητές, αλλά και αρκετοί γονείς, επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Θωρηκτό Αβέρωφ που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης επισκέφτηκαν το εργαστήριο παρασκευής τσίπουρου στο Στανό.

Πραγματοποιήθηκε μια εκπαιδευτικής εκδρομή στο γήπεδο του χωριού

4.  Εξοπλισμός σχολείου


Ø  Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων αγόρασε πέντε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές . Έτσι εξοπλίστηκε η αίθουσα Η/Υ του σχολείου μας που παρέμεινε για περίπου οκτώ χρόνια

Ø  Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων παράγγειλε μια οθόνη προβολής (3μΧ2μ)για την αίθουσα εκδηλώσεων. Η οθόνη θα μας χρειαστεί για τις παρουσιάσεις αλλά και για τις εορτές του σχολείου

Ø  Αγοράστηκε μια μεταλλική ντουλάπα και μια δεύτερη προσφέρθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και το Σύλλογο Γυναικών, όπου τοποθετήθηκε σημαντικό μέρος του αρχείου του σχολείου, που βρισκόταν αποθηκευμένο σε χαρτόκουτα.

Ø  Αγοράστηκε ένα πολυμηχάνημα και τοποθετήθηκε μαζί με έναν Η/Υ  στο γραφείο του πέτρινου διδακτηρίου.

Ø  Έπειτα από προσπάθειες δικές μας αλλά και της Σχολικής Επιτροπής τοποθετήθηκε δεύτερο router στο πέτρινο και όλες οι τάξεις έχουν πλέον ασύρματο internet.

Ø  Μέσα στο καλοκαίρι αλλά και αρχές Σεπτεμβρίου έγινε μια μεγάλη προσπάθεια (από το Δήμο αλλά και από μέλη του Συλλόγου Γονέων) έτσι ώστε η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας να γίνει πάλι λειτουργική και τα καταφέραμε. Με την τοποθέτηση της οθόνης όλες πλέον οι εκδηλώσεις του σχολείου θα πραγματοποιούνται εκεί.
5. Προγράμματα
  • Οι μαθητές της Α΄ τάξης με το πρόγραμμα: "Οι μαθητές ανακαλύπτουν και μελετούν την τοπική ιστορία μέσα από το σχολικό αρχείο."
  • Οι μαθητές της Β΄ τάξης με το πρόγραμμα:"Οι μαθητές υλοποιούν βιωματικές δράσεις για την ανακύκλωση υλικών"
  • Οι μαθητές της Γ΄ τάξης με το διαδίκτυο
  • Οι μαθητές της Δ΄ τάξης με το πρόγραμμα: Οι μαθητές ανακαλύπτουν και μελετούν την τοπική ιστορία μέσα από το σχολικό αρχείο."
  • Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με το πρόγραμμα: "Τοπική Ιστορία μέσα από τα αρχεία (του σχολείου και του κράτους)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου