Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Διοργάνωση του 15ου Διαγωνισμού Μαθηματικών σ

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Διαγωνισμού Μαθηματικών Μαθηματικά της φύσης και της ζωής Θέμα: «Διοργάνωση του 15ου Διαγωνισμού Μαθηματικών στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου με την επωνυμία: Μαθηματικά της φύσης και της ζωής»
Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες διοργανώσεις του Διαγωνισμού Μαθηματικών στα δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι παρακάτω φορείς:  Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Αποφάσισαν να διοργανώσουν το Διαγωνισμό μαθηματικών για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6/4/2019 και ώρα 11.00 π.μ. στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου που βρίσκεται επί της οδού Καραολή & Δημητρίου 26 στον Εύοσμο. Όσα σχολεία ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό παρακαλούνται να στείλουν συμπληρωμένο το έντυπο δήλωσης μαθητών που επισυνάπτουμε μέχρι και Τρίτη 2 Απριλίου 2019 στην παρακάτω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: thomaszapounidis@gmail.com Τα θέματα του διαγωνισμού θα επιλεγούν από την τράπεζα θεμάτων που υπάρχει στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας από ομάδα του Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή της συντονιστικής επιτροπής του Διαγωνισμού. Τα γραπτά των μαθητών θα εξεταστούν από ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών. Ο διαγωνισμός αυτός έχει γίνει θεσμός πλέον και στη Κεντρική Μακεδονία και πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Σκοπός του διαγωνισμού αυτού δεν είναι η διάκριση των αρίστων, αλλά η παιδαγωγική επιδίωξη να κάνουμε τα νέα παιδιά να ενδιαφερθούν για τα μαθηματικά και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Πιστεύουμε πως τα μαθηματικά αποτελούν σημαντικό στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού, αλλά δυστυχώς αυτή η διάσταση τους έχει αγνοηθεί από την ελληνική κοινωνία και την εκπαίδευση. Ο φετινός διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στην Υπατία, γνωστή και σημαντική προσωπικότητα της αρχαίας ελληνικής μαθηματικής παράδοσης. Θα θέλαμε επίσης να σας πληροφορήσουμε ότι στο δικτυακό τόπο των μαθηματικών της φύσης και της ζωής: http://mathslife.eled.uowm.gr/ δημοσιεύονται και τα θέματα των παλιότερων διαγωνισμών με προτεινόμενες λύσεις τους. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράστασή σας και για τη στήριξη του διαγωνισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου