Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του «Νέου Σχολείου» που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, πρόκειται να πραγματοποιήσει για 2η χρονιά εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στις σχολικές τάξεις του Δημοτικού (Γ΄-Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄) σε πέντε περιφέρειες της χώρας (Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας).
Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σχεδιάστηκε και ξεκινά να υλοποιείται το θεατροπαιδαγωγικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στη Γη της Ελευθερίας», που βασίζεται στα ιστορικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Μέσα από τις τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος και με αφορμή τα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής επανάστασης του 1821 και της επακόλουθης απελευθέρωσης, τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των ηθοποιών – εμψυχωτών αναλαμβάνουν ρόλους, καλούνται να πάρουν αποφάσεις, συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη της δράσης και προσεγγίζουν «δύσκολα» θέματα μέσα από την ασφάλεια και την απόσταση που παρέχει το φανταστικό δραματικό πλαίσιο.
Την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020  θα υλοποιηθεί στο σχολείο μας το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την ομάδα του ΚΘΒΕ
Ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα υλοποιείται δωρεάν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου