Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Οδηγίες για τη λειτουργία του σχολείου

Από τη Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020 το Δημοτικό σχολείο θα λειτουργήσει έπειτα από πολύ καιρό που παρέμεινε κλειστό λόγω κορονοϊου. Για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών έχουν θεσπιστεί νέοι κανόνες, που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου και την υγιεινή των παιδιών .  

·         Οι ώρες προσέλευσης (Ο8:10) και αποχώρησης των μαθητών (13:15) παραμένουν οι ίδιες.
·         Δεν θα πραγματοποιείται η πρωινή συγκέντρωση στο προαύλιο και η προσευχή θα γίνεται στις τάξεις
·         Τα θρανία έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου.
·         Ο αύλειος χώρος είναι μεγάλος και επαρκεί έτσι ώστε τα διαλείμματα να πραγματοποιούνται από κοινού.
·         Η χρήση μάσκας από τους μαθητές είναι προαιρετική.
·         Αντισηπτικά έχουν τοποθετηθεί σε κάθε τάξη και στα γραφεία.
·         Κρεμοσάπουνα υπάρχουν τόσο στις τουαλέτες, όσο και στις βρύσες της αυλής.
·         Όλοι οι μαθητές να έχουν μπουκάλι με νερό (ή κάτι ανάλογο) το οποίο μπορούν να το γεμίζουν, όταν αδειάσει, από την κουζίνα του σχολείου.
·         Οδηγίες θα δοθούν στους μαθητές από τους δασκάλους και τις δασκάλες κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας και θα επαναλαμβάνονται όποτε κριθεί χρήσιμο. 
·         Όποιος γονέας επιθυμεί να μην παρακολουθήσει το παιδί του τα μαθήματα του σχολείου, είτε γιατί έχει άτομο στο οικογενειακό του περιβάλλον που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19, είτε γιατί το παιδί του ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου να μας ενημερώσει τηλεφωνικά ( θα συμπληρώσει και θα υπογράψει ανάλογη υπεύθυνη δήλωση).
·         Οι γονείς των μαθητών απαγορεύεται να έρχονται στον αύλειο χώρο του σχολείου, εκτός αν κληθούν από εκπαιδευτικό ή το Δ/ντή του σχολείου. Η συνάντηση με το γονέα θα πραγματοποιείται σε ανοιχτό χώρο και χωρίς την παρουσία παιδιών.
·         Αν ένας μαθητής παρουσιάσει ακόμα  και ελαφρά συμπτώματα αδιαθεσίας, παραμένει στο σπίτι και δεν έρχεται στο σχολείο. Αν ο μαθητής αισθανθεί αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο, που μας έχει αποσταλεί από τον Ε.Ο.Δ.Υ.
·         Προς το παρόν το ολοήμερο τμήμα δεν θα λειτουργήσει.
·         Τα σχολικά βιβλία θα πρέπει να τα διατηρήσουν οι μαθητές μέχρι την επόμενη σχολική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου