Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Από εξαθέσιο...... τριθέσιο

 Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε πως το σχολείο μας όπως και δεκαπέντε άλλα στη Χαλκιδική και 1456 σε ολόκληρη την Ελλάδα, υποβιβάζεται και γίνεται τριθέσιο. Το πλέον παράξενο είναι ότι ο υποβιβασμός θα πρέπει να γίνει άμεσα, μάλιστα μέχρι την επόμενη Δευτέρα.

Όλα τα στοιχεία που αφορούν το μαθητικό δυναμικό της σχολικής μας μονάδας ήταν γνωστά στους αρμοδίους ( Υπουργείο Παιδείας) από πέρσι τον Μάιο. Γιατί περίμεναν ν'  αρχίσει η σχολική χρονιά, να γίνουν μαθήματα για έναν μήνα, και να πάρουν την  απόφαση;  Ποιος σκέφτηκε τα παιδιά που θα πρέπει από τη μια στιγμή στην άλλη, ν' αλλάξουν δάσκαλο-α , βιβλία και να είναι αναγκασμένα να παρακολουθήσουν  την ύλη μιας τάξης μεγαλύτερης;

Τέλος δεν σκέφτηκαν τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που από τη μια στιγμή στην άλλη  θα βρεθούν να ψάχνουν σχολείο για να διδάξουν; Γιατί κενά στα σχολεία της Χαλκιδικής δεν υπάρχουν.

Χθες η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών κατέβηκε σε απεργία με κύριο αίτημα, όχι την αξιολόγηση, που έλεγαν τα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά για τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο στο χώρο της Παιδείας. Η υποβάθμιση είναι  το πρώτο βήμα, το αμέσως επόμενο ( σε δυο ή τρία χρόνια) θα είναι η συγχώνευση των σχολικών μονάδων. Ο σχεδιασμός προβλέπει  λιγότερα σχολεία ( για το δήμο μας θα υπάρχουν μόνο 5 ή 6 Δημ. Σχολεία σε σύνολο 18 που υπάρχουν σήμερα) και φυσικά τα έξοδα θα τα καλύπτουν οι γονείς  και ....οι χορηγοί.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου