Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Επιστολή από κολλέγιο

 Από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς.  Η απονομή υποτροφιών είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Κολλεγίου από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, ωστόσο το Πρόγραμμα Υποτροφιών με τη σημερινή του μορφή δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ΄60. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, έχουν απονεμηθεί περισσότερες από 1.200 υποτροφίες, ενώ μόνο για τη σχολική χρονιά 2021 – 2022 περισσότεροι από 200 μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο, φοιτούν με ολικές ή μερικές υποτροφίες.

 

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι προσφέρεται από το Κολλέγιο Ανατόλια τουλάχιστον 3 υποτροφίες για μαθητές/τριες των περιοχών της Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας που θα φοιτήσουν το Σεπτέμβριο στην Α΄ τάξη Γυμνασίου.  Οι υποτροφίες καλύπτουν πλήρως τα δίδακτρα και όλα τα έξοδα διαμονής στο οικοτροφείο του Σχολείου μας.  Χορηγούνται αρχικά για ένα σχολικό έτος και ανανεώνονται κάθε χρόνο, εφόσον η επίδοση στα μαθήματα είναι υψηλή, η διαγωγή εξαιρετική και η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν παρουσιάζει σημαντική μεταβολή.

 

Η γραπτή δοκιμασία για την επιλογή μαθητών από την Κεντρική Μακεδονία έχει οριστεί να γίνει στις εγκαταστάσεις του Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Μαΐου στις 8:30 π.μ.  Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν μόνο γραπτά, στα Ελληνικά και στα Μαθηματικά, στην ύλη της Ε΄ και Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και στα Αγγλικά.

 

Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα την από πλευρά σας ενημέρωση των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του Σχολείου σας για την υποτροφία αυτή και για την δυνατότητα να τη διεκδικήσουν. Για περισσότερες  πληροφορίες  σας παρακαλώ να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.anatolia.edu.gr/scholarships.

 

Σας ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον σας και τη δυνατότητα που δίνετε στους μαθητές σας να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται.

 

Με εκτίμηση,


Κορίνα Θεοδωρίδου

Υπεύθυνη Γραφείου Υποτροφιών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου