Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Διακοπές στην Κέρκυρα

 


Το καλοκαίρι του 2022, επισκεφτήκαμε τον μήνα Ιούλιο με την οικογένεια μου και μία παρέα αγαπημένων φίλων, το νησί της Κέρκυρας, το οποίο βρίσκεται στο Ιόνιο. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από την ομορφιά αυτού του νησιού; Τα στενά σοκάκια του, τις όμορφες παραλίες, τα αξιοθαύμαστα μνημεία, τα εστιατόρια με τα πολύ γευστικά και ντόπια προϊόντα παραγωγής; Όλα είχαν την δική τους αξία και έδωσαν την δική τους νότα, για να γίνουν οι διακοπές μας ακόμη πιο ξεχωριστές. Αρχικά, επισκεφτήκαμε πολλά αξιοθέατα και μνημεία του νησιού. 



  Κάποια από αυτά ήταν, το Παλαιό Φρούριο, το Αχίλλειο, το Κανόνι και το Ποντικονήσι. Επίσης, κάναμε βόλτα στην πλατεία Σπιανάδα και απολαύσαμε το παγωτό μας. Πέρα από αυτά, επισκεφτήκαμε και ναούς με θρησκευτική αξία, όπως είναι ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος, η Μητρόπολη της Αγίας Θεοδώρας και το Μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας. 



 Περιπλανηθήκαμε στα Καντούντια της Κέρκυρας, θαυμάζοντας τις βόλτες που έκαναν τα παϊτόνια στο νησί  και βγάλαμε διάφορες φωτογραφίες. Στη συνέχεια, το νησί της Κέρκυρας έχει πολύ ωραίες παραλίες με γαλάζια κρυστάλλινα νερά. Δύο από αυτές που ξεχώρισα είναι η παραλία του Αγίου Γεωργίου και τα Δασιά. Οι μέρες μας κύλησαν πολύ όμορφα στο νησί και φύγαμε με τις καλύτερες αναμνήσεις, γεμάτοι από εμπειρία και εικόνες που θα μείνουν αξέχαστες στη μνήμη μας.

                                                                      Ελένη Γερακούδη

                                                                   μαθήτρια της ΣΤ  τάξης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου