Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Έρχεται ..... χειμώνας


Κάθε Σχολική Επιτροπή χρηματοδοτείται, από το Δήμο που ανήκει το σχολείο, τρεις φορές το χρόνο για την κάλυψη των λειτουργικών της δαπανών (καύσιμα, τηλ. τέλη, υλικά καθαριότητας, γραφική ύλη, μικροεπισκευές κ.α). Τα χρήματα αυτά τα παίρνει ο Δήμος από το Υπουργείο Παιδείας και τα μοιράζει στις οικείες Σχ. Επιτροπές. Η Ενιαία Σχολική Επιτροπή του Δημ. Σχολείου & Ν/γείου Στανού είναι υπεύθυνη για να καλύψει τις δαπάνες τόσο του Δημ. Σχολείου ( 7 τμήματα) όσο και του Ν/γείου (2 τμήματα). Το ποσό που συνήθως δίνεται, ανά τετράμηνο, είναι από 3.600€ ως 4.500€ .
Την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου μας πληροφόρησαν πως το ποσό που μας αντιστοιχεί (για το τρίτο τετράμηνο) είναι....... 1.558,07€. Όταν διαμαρτυρηθήκατε μας απάντησαν πως ο Δήμος Αρναίας χρηματοδοτήθηκε, για τα σχολείο με το ποσό των 20.000€.
Με το ιλιγγιώδες ποσό των 1.558,07 θα πρέπει να πληρώσουμε, για το επόμενο τετράμηνο, το πετρέλαιο θέρμανσης τριών κτηρίων συνολικού εμβαδού περίπου 1.000τ.μ., τα υλικά για τη νέα γρίπη (σαπούνια, αντισηπτικά, χαρτοπετσέτες κ.α) και όλα τα υπόλοιπα. Ενδεικτικά αναφέρω χρειαζόμαστε περίπου 10.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης για να θερμάνουμε το Δημ. Σχολείο το Ν/γείο και το κλειστό Γυμναστήριο.
Παιδιά έρχεται χειμώνας και εδώ στη Β. Χαλκιδική είναι βαρύς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου