Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικων

Μήνυμα του Περιφερειακού Δ/ντή Κ. Μακεδονίας
   Η 5η Οκτωβρίου καθιερώθηκε από την UNESCO ως η παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού, προκειμένου να τιμήσει τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και να τονίσει τη σημασία του πολυδιάστατου έργου τους. Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού δίνει την ευκαιρία να επικεντρωθεί η προσοχή του κόσμου στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο δάσκαλος στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους μαθητές.

   Ο ρόλος του δασκάλου, σήμερα και πάντα, δεν περιορίζεται στη μετάδοση της γνώσης. Είναι συμβουλευτικός, διαμεσολαβητικός, συμπαραστατικός, συνεργατικός και  καθοδηγητικός. Έτσι, το επάγγελμα του εκπαιδευτικού βρίσκεται σε κυρίαρχη και επικρατέστερη θέση στην κοινωνία, διότι η εκπαίδευση και η μόρφωση της κοινωνίας εξαρτάται από τον ίδιο.
   Ας είναι η ημέρα αυτή μια ευκαιρία να αποτίσουμε όλοι μας φόρο τιμής σε εκατομμύρια εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι εργάζονται με πάθος καθημερινά με τους μαθητές τους. Σε αυτούς που οδηγούν και καθοδηγούν, προσφέροντας γνώση και διδάσκοντας την αλήθεια και το ήθος.
   Την ημέρα αυτή, θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τους ακούραστους εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για την ανιδιοτελή τους προσφορά και τον καθημερινό τους αγώνα για τη διαμόρφωση υγιών, ελεύθερων και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου