Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Ψυχολόγος στο Σχολείο

 


  Το  Δημοτικό Σχολείο Στανού σάς ανακοινώνει την παρουσία Ψυχολόγου για θέματα που απασχολούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς

   Το έργο του ψυχολόγου στοχεύει στην ψυχοσυναισθηματική στήριξη της οικογένειας, των μαθητών,  και των εκπαιδευτικών καθώς και στην παρέμβασή του τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους.  Όλα τα προγράμματα στοχεύουν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών και την εύρυθμη λειτουργία του σχολικού περιβάλλοντος.

 Για τον καλύτερο προγραμματισμό της υπηρεσίας του ψυχολόγου, που θα βρίσκεται στο σχολείο μας, κάθε Πέμπτη 8:15-12:35, θα γίνονται προγραμματισμένα ραντεβού με γονείς και μαθητές κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του σχολείου ή απευθείας με την ψυχολόγο, έτσι ώστε τα ζητήματα να αντιμετωπίζονται σε ιδιαίτερο χώρο, με ησυχία και με την προσοχή που απαιτείται. Τα  ατομικά  προγράμματα  ή η παρατήρηση στην τάξη, πού αφορά ένα συγκεκριμένο παιδί, χρειάζονται έγγραφη συναίνεση γονέα. Υπάρχει τήρηση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των  οικογενειών τους.

 

 


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου