Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009


ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΜΕ

Πριν από δέκα περίπου χρόνια παρουσιάστηκαν στους τοίχους, στο δάπεδο και στην οροφή του παλιού σχολείου ρωγμές. Οι μηχανικοί που τακτικά εξέταζαν το κτίριο ήταν καθησυχαστικοί Οι ρωγμές οφείλονταν στην καθίζηση που παρουσίαζε το κτήριο, αλλά δεν δημιουργούσαν πρόβλημα στη στατικότητα του κτηρίου.
Με τα χρόνια όμως οι ρωγμές αύξαναν ανησυχητικά τόσο σε αριθμό όσο και σε μέγεθος. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και έπειτα από έγγραφά μας στο Δήμο Αρναίας και στο 1ο Γραφείο Α/θμιας Εκπ/σης, δύο κλιμάκια μηχανικών επισκέφτηκαν για πολλοστή φορά το σχολείο μας. Το ένα από την Πολεοδομία Πολυγύρου και το άλλο από την Πολεοδομία Αρναίας. Οι αρμόδιοι μηχανικοί αποφάνθηκαν ότι το κτίριο ήταν επικίνδυνο και έπρεπε να εγκαταλειφθεί άμεσα από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Μάλιστα το έγγραφο της Πολεοδομίας Αρναίας έδινε χρονικό περιθώριο 10 μόλις ημερών.
Την Πέμτη, 29 Οκτωβρίου 2009 έγινε στο σχολείο ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αρναίας, του Προϊσταμένου του 1ου Γραφείου, του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου, της Σχολικής Επιτροπής και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων . Αποφασίστηκε η άμεση μετεγκατάσταση των τριών τάξεων του σχολείου σε αίθουσες που θα κατασκευαζόταν στο νέο διδακτήριο και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων. Όλοι μας είχαμε- και έχουμε ακόμη- την αγωνία μήπως αυτή η προσωρινή μετεγκατάσταση γίνει μόνιμη . Ο Δήμαρχος όμως ήταν καθησυχαστικός και μας διαβεβαίωσε, σε όλους τόνους, πως το παλιό σχολείο θα επισκευαστεί όσο πιο άμεσα γίνεται, και θα λειτουργήσει ξανά. Πριν καλά καλά τελειώσει η σύσκεψη, ήρθε πράγματι συνεργείο (ειδοποιήθηκε από το Δήμαρχο) και ανέλαβε δράση.
Η αίθουσα εκδηλώσεων ( μια από τις καλύτερες τόσο σε εξοπλισμό, όσο σε λειτουργικότητα σχολικές αίθουσες εκδηλώσεων που υπάρχουν στο νομό μας και όχι μόνο) μετατράπηκε σε εργοτάξιο και κατασκευάστηκαν σε δύο αίθουσες διδασκαλίας και ένα γραφείο. Για περίπου δυο βδομάδες συσκευάζαμε τα βιβλία , το αρχειακό υλικό και τό υλικό σχολείου και σιγά σιγά τα μεταφέραμε πίσω από τη σκηνή. Αύριο θα κάνουμε την μεταφορά θρανίων, βιβλιοθηκών και πινάκων, με τη βοήθεια συνεργείου του Δήμου Αρναίας και τη Δευτέρα (16/11/09) θα εγκαταλείψουμε προσωρινά ελπίζουμε το παλιό μας σχολείο.

1 σχόλιο:

  1. Το κτίριο αυτό έχει μεγάλη ιστορική και συναισθηματική αξία για τους Στανιώτες. Πρέπει, όπως έγινε και με τα άλλα σχολικά κτίρια του Δήμου (Αρναίας, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Βαρβάρας), να γίνει μία σοβαρή μελέτη και να αναπαλαιωθεί χωρίς να αλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του από πρόχειρες επεμβάσεις. Θα είναι μεγάλο έγκλημα αν τελικά οι άρχοντες του τόπου αδιαφορήσουν.
    Hermes

    ΑπάντησηΔιαγραφή