Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ποιος τελικά θ' αναλάβει το έργο;


Τελικά ποιος θα αναλάβει το έργο της επισκευής του παλιού διδακτηρίου; Αρχικά ο Δήμαρχος Αρναίας δήλωσε πως ο Δήμος θα αναλάβει τη διαδικασία αλλά και το κόστος επισκευής. Στη συνέχεια μάθαμε πως η Νομαρχία Χαλκιδικής, μέσω του προγράμματος επισκευών σχολικών κτηρίων θα αναλάβει το έργο.
Ο Δήμος Αρναίας με τελευταίες δηλώσεις εκπροσώπων του, φαίνεται να εγκαταλείπει το έργο. Εξ’ άλλου τον βολεύει η κατάσταση, μιας και τα χρήματα που είχε δεσμεύσει ( περίπου 40.000€) θα τα διαθέσει αλλού. Επίσημη πάντως ενημέρωση που να διαψεύδει ή να επιβεβαιώνει τα παραπάνω δεν είχαμε.
Η Νομαρχία πάλι, αν και υπάρχουν τα χρήματα, προσπαθεί εδώ και μήνες , χωρίς επιτυχία, να δημοπρατήσει μια σειρά έργων σχετικών με τη σχολική στέγη.
Το πρόβλημα, σύμφωνα πάντα με πηγές της Νομαρχίας, έγκειται στο γεγονός, ότι για ένα σύνολο διαφορετικών έργων, θα πρέπει να γίνει μια δημοπρασία και να οριστεί ένας ανάδοχος υπερεργολάβος.
Προσπάθειες που έγιναν να «σπάσει» το σύνολο των έργων σε μικρότερα δεν φαίνεται να αποδίδει. Από την άλλη υπάρχουν, καθώς φαίνεται, και πιέσεις των μικρών εργολάβων να μπουν στη διαδικασία και να πάρουν τμήμα των έργων.
Με αυτά και άλλα οι εβδομάδες περνούν, χάνεται πολύτιμος χρόνος (ανάθεση μελετών) η δημοπρασία δεν προχωρεί και το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε (με την έναρξη της νέας σχ. χρονιάς το σχολείο να είναι έτοιμο) από τους υπεύθυνους αποδεικνύεται υπερβολικά αισιόδοξο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου