Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Γρήγορο .............................internet στο σχολείο.

Πριν από λίγα χρόνια ξεκίνησε μια προσπάθεια από το Υπ. Παιδείας να αποκτήσουν όλα τα Δημ. Σχολεία εργαστήρια πληροφορικής. Ταυτόχρονα μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, έβαλε όλα τα σχολεία, αλλά και τις διοικητικές μονάδες του Υπουργείου στον κόσμο του internet. Η επικοινωνία άρχισε να γίνεται πιο άμεση και φυσικά πολύ πιο γρήγορη. Σήμερα το 98%της αλληλογραφίας των σχολείων γίνεται ηλεκτρονικά. Αυτό συνέβη γιατί τα περισσότερα σχολεία άρχισαν να συνδέονται στο διαδίκτυο με γραμμές υψηλών ταχυτήτων (ADSL).
Σήμερα πληροφορηθήκαμε πως το ΠΣΔ προσφέρει δωρεάν γραμμές, δωρεάν μίσθωση και εξοπλισμό για να αποκτήσουν όλα σχολεία γρήγορο internet. Βασική προϋπόθεση φυσικά είναι να διαθέτει ο ΟΤΕ γραμμές ADSL στην περιοχή.
Δυστυχώς απογοητευτήκαμε γιατί ο Στανός είναι από τα ελάχιστα χωριά (στο νομό μας υπάρχουν άλλα τέσσερα, τα δύο από αυτά στο Δήμο Αρναίας)που ο ΟΤΕ δε διαθέτει ,ούτε πρόκειται να τοποθετήσει στο άμεσο μέλλον, γραμμές ADSL.
Σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να πάρουμε από το σχολείο τα emails που στέλνει η υπηρεσίας μας. Για το κατέβασμα ενός αρχείου 1ΜΒ χρειαζόμαστε στην καλύτερη περίπτωση 10λεπτά και καθημερινά λαμβάνουμε πάνω από 15ΜΒ ηλεκτρονική αλληλογραφία. Ούτε λόγος για το κατέβασμα ιστοσελίδων από τους μαθητές ή τους εκπαιδευτικούς.
Για ενημέρωση αναφέρω πως το σχολείο του Στανού ήταν το πρώτο στη Β. Χαλκιδική και το δεύτερο στο νομό μας που απέκτησε δική του ιστοσελίδα (το 2000). Σήμερα είναι το μοναδικό στη Β. Χαλκιδική που διαθέτει δύο blogs. Φυσικά οι ενημερώσεις γίνονται από τα σπίτια των εκπ/κών που διαθέτουν γρήγορο internet.
Τελευταία μας ελπίδα αποτελεί το πρόγραμμα ΣΥΖΕΥΞΙΣ του Δήμου Αρναίας. Σύμφωνα με αυτό θα δικτυώσει ηλεκτρονικά (ασύρματα και με μεγάλες ταχύτητες) όλες τις υπηρεσίες του Δήμου . Ήδη οι κεραίες έχουν τοποθετηθεί, σήμα υπάρχει σε πολλά σημεία του χωριού αλλά καθυστερεί υπερβολικά (μας είπαν πως 25 Σεπτεμβρίου θα ήταν έτοιμο και τελειώνει η χρονιά και τίποτα ακόμα.) να δοθεί προς χρήση.
Είδομεν......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου