Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Απολογισμός σχολικού έργου (μέρος 3ο)

ΣΤ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
1.   Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου  2010 οι μαθητές όλων των τάξεων μετέβησαν στη Αρναία όπου παρακολούθησαν τη θεατρική  παράσταση «Τα γενέθλια του Αϊ Βασίλη» Η παράσταση δόθηκε στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου .
2.   Την Τρίτη,  22 Φεβρουαρίου 2011 οι μαθητές όλων των τάξεων μετέβησαν στη Θεσ/νίκη όπου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι» στο Βασιλικό θέατρο από το θίασο του ΚΘΒΕ.
3.   Στις 16/3/11 οι μαθητές της ΣΤ΄ παρουσίασαν στον Πολύγυρο, στα πλαίσια του Προσυνεδρίου Πληροφορικής την εργασία τους «Βότανα και φαρμακευτικά φυτά»
4.   Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 οι μαθητές της Δ΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρναία. Οι μαθητές επισκέφτηκαν το Οινοποιείο το εργοστάσιο αρτοποιίας και το τυροκομείο, στα πλαίσια του μαθήματος «Επαγγέλματα»
5.   Πραγματοποιήθηκαν συνολικά πέντε  εκπ/κοί περίπατοι σε μέρη κοντά στο χωριό.


Ζ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ
 
1.   Το σχολείο μας συμμετείχε στον πανελλήνιο  Διαγωνισμό «Διεκδικώντας με τα …ποντίκια μας» που διοργάνωσε το ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΣΟΣ. Ο μαθητής της ΣΤ΄τάξης Μιχαήλ Μπούφτας πήρε το πρώτο βραβείο πανελλαδικά  και η απονομή έγινε στην Αθήνα. Όμως το είδος του βραβείου δεν ήταν αντάξιο ενός πανελλήνιου διαγωνισμού
2.   Πέντε μαθητές συμμετείχαν στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό «Ο Λυσίας»
3.   Οι μαθητές της Ε΄& ΣΤ΄τάξης συμμετείχαν με επιτυχία στον μαθητικό διαγωνισμό «Ο Μικρός Ευκλείδης» που διοργάνωσε η ΕΜΕ.
4.   Οι μαθητές της Δ΄ τάξης συμμετείχαν στο διαγωνισμό «Σχολικά Μαγειρέματα». Οι συνταγές τους αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.
 
Η ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ- ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ

1.    Αγοράστηκε μια βιβλιοθήκη και ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό  υλικό.
2.   Κατασκευάστηκε στην είσοδο του νέου διδακτηρίου στέγαστρο για την προστασία του κτηρίου από τη βροχή. Το στέγαστρο κατασκευάστηκε από μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.
3.   Λόγω μειωμένης χρηματοδότησης, στείλαμε επιστολές σε εφημερίδες να μας διαθέσουν βιβλία ή εκπ/κό υλικό που συνήθως προσφέρουν στους αναγνώστες τους. Οι περισσότερες ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και μας έστειλαν πολλά και αξιόλογα βιβλία. Η ιδέα αυτή ήταν της δασκάλας Νικολέτας Τσόχα.  
4.   Αγοράσαμε όργανα και υλικά για τα πειράματα της Φυσικής της Ε΄ τάξης.
5.   Ένας ιδιώτης πρόσφερε στο σχολείο ηλεκτρονικό εξοπλισμό αποτελούμενος από 2 φορητούς Η/Υ και ένα projector.Η προσφορά έγινε γιατί ο ιδιώτης, έπειτα από την άδειά μας, χρησιμοποίησε μια εργασία των παιδιών («Βότανα του τόπου μου» από τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης).
6.   Αγοράστηκαν από το Σύλλογο Γονέων δυο ασύρματα μικρόφωνα για τις σχολικές γιορτές.
7.   Αγοράστηκε ένα CD-PLAYER και ένα ενσύρματο μικρόφωνο από τα χρήματα που μάζεψαν οι μαθητές από τη «Χελιδόνα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου